5 تکنیک ساده برای درختکاری بدون آبیاری در 12 ماه

5 تکنیک ساده برای درختکاری بدون آبیاری در 12 ماه

5 تکنیک ساده برای درختکاری بدون آبیاری در 12 ماه

Blog Article

طاهر شیخی در دانلود کتاب وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی(قدس سره)

و بیشتر مکانیزاسیون مهم است . در گلکاری حالت کشاورزی محدود داریم که درآمد نسبی از واحد سطح ، بسیار بیشتر از هر شاخه دیگری از کشاورزی است .

انواع راهبردهای آبیاری کمکی ………………………………………………………….. ۳۱

جنگل و جنگلکاری …………………………………………………………………………. ۲۱

در این مقاله از مجله رونیکس، اصول کاشت نهال را به بهانه روز درختکاری بررسی کردیم. نکته مهم این است که نهال‌های جوان بعد از کاشت، نسبت به شرایط محیطی حساس هستند. به همین دلیل باید با روش‌های اصولی آبیاری و نگهداشت، به حفظ و رشد آن‌ها کمک کنیم تا نهایتاً به درخت تنومندی تبدیل شوند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تربت حیدریه ادامه داد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، اکنون در جنوب این شهرستان با ۲۰ هزار هکتار کانون بحران فرسایشی مواجه هستیم که ۱۰ هزار هکتار آن‌ دارای طرح مطالعاتی در منابع طبیعی هستند.

پس انتخاب پانزدهم اسفندماه به‌عنوان روز درختکاری بی‌دلیل نیست. به مناسبت روز درختکاری، نهالی در دل خاک کاشته می‌شود تا با بارش ابر مهربان بهار و تابش سخاوتمندانه خورشید، کم‌کم قد بکشد و به درخت تنومندی تبدیل شود.

حالا که نهال جوانمان در سطح خاک مستقر شده، باید آن را بلافاصله با آب کافی آبیاری کنیم تا بتواند به‌خوبی با محل رشد جدید خود سازگار شود.

در کشورهای مختلف دنیا، یکی از روزهای اواخر زمستان یا اوایل بهار به‌عنوان روز درختکاری انتخاب شده است. در تقویم رسمی کشورمان نیز این روز مصادف با پانزدهم اسفندماه و آغاز هفته منابع طبیعی است.

برخی از گونه های درختی با شرایط خشک سازگار شده اند و می توانند فارغ از استفاده از تکنیکهای خاص در شرایط بدون آبیاری زنده بمانند، در حالی که برخی دیگر برای رشد و بقا نیاز به استفاده از تکنیک های مذکور به صورت منظم دارند. همچنین برخی مناطق و نواحی با رشد و انواع خاک متفاوت ممکن است نیاز به مکمل های آبیاری در فصول باران برای اطمینان از رشد و تولید درختان داشته باشند.

اخبار  داستان‌های رونیکس برگزاری جشن تولد مهرماهی‌های رونیکس

فرقی نمی‌کند که از اداره منابع طبیعی یا شهرداری نهالی به رایگان بگیریم یا در انجمن‌های خصوصی احیا و پرورش بلوط زاگرس برای کاشت نهال هزینه کنیم. مهم، مشارکت درست و اصولی در این حرکت ارزشمند جمعی است تا نهایتاً به بار بنشیند و در درازمدت، تاثیری معنادار بر اکوسیستم فعلی کشورمان داشته باشد؛ اکوسیستمی که سال‌ها است رنج خشکسالی‌های پی‌درپی، چرای بی‌رویه دام، آتش‌سوزی و برداشت بی‌رویه چوب از جنگل، قاچاق چوب و هزاران بلای طبیعی و غیر طبیعی را تاب آورده و حالا دیگر تاب و توانی برایش نمانده است.

علاوه بر این اقدامات، (همان طور که در بخش قبلی این مقاله گفتم) انتخاب #گونه_های_درختی #مقاوم_به_خشکی بسیار مهم است. کاشت درختانی که با شرایط خشک سازگار هستند می تواند شانس بقای آنها را بدون آبیاری به میزان قابل توجهی افزایش دهد. تجربه ها و مشاهدات و تحقیقات من در ایران بخصوص در جنوب ایران نشان می دهد که گونه هایی مانند #اقاقیا، #کهور، #گز و بید بیابانی (#گون) دارای سیستم #ریشه_عمیقی هستند که می توانند به آب #ذخیره شده در عمق بیشتری در خاک دسترسی داشته باشند و در محیط های خشک آنها را انعطاف پذیر می کند. با ترکیب این روشهای #برداشت و #حفظ_آب_طبیعی، میتوان #اراضی_خشک را #بدون_اتکا_به_آبیاری بهطور پایدار احیا کرد. نکته کلیدی در #به_حداکثر_رساندن استفاده از #منابع_آبی موجود و ایجاد محیطی است که از #رشد و #بقای #درختان در #شرایط_چالش_برانگیز #حمایت کند. با #برنامه_ریزی و #اجرای دقیق، #هنر_کاشت_درخت #بدون_آبیاری می توان دگرگونی های قابل توجهی را در #مناظر #خشک، #تقویت_تنوع_زیستی و #ارتقای #انعطاف پذیری #اکولوژیکی ایجاد کند. ادامه مقاله در لینک زیر:

در صورتیکه شما here نویسنده یا ناشر یکی از کتاب هایی هستید که به اشتباه در این پایگاه اینترنتی قرار داده شده از اینجا تقاضای حذف کتاب کنید تا بسرعت حذف شود.

Report this page